Förpackningsdesign
med storytelling
Skapa en valfri mjölkdryck

Uppdrag: Skapa en valfri mjölkdrycksförpackning i kartong där varumärket skulle byggas via storytelling, likaså en varumärkesbeskrivning, slogan och målgrupp för produkten tas fram. Uppdraget gick också ut på att skapa en kommunikationsplan för varumärket som skulle innehålla olika enheter bland annat butiksmaterial, tidningsannons och spelifiering. 
Tanke & idé: Jag ville utforma en växtbaserad mjölkdryck som hade ett enkelt men samtidigt kontrastrikt uttryck. Även försöka skapa en typ av förpackning som sticker ut bland konkurrenterna. Jag ville även göra någon form mönster runt förpackningen som ge uppmärksamhet. ​​​​​​​
Story: Skirs källa ligger långt ut i norra Alvesta kommun i Småland. Den ligger i den lilla byn Höllevik. Det sägs att källan har magiska krafter och här har folk samlats i århundraden. Folk har offrat pengar i källan och druckit ur vattnet och tvättat sig i vattnet för att bli kvitt sjukdomar och annat elände. Det är klarare än de klaraste vatten och smakar fortfarande gott att dricka. Så än idag hör man det porlande ljudet från Skirs källa i Höllevik.​​​​​​​
Produkt:  Skirs ärtdryck, den hållbara hälsokällan från Höllevik.
Slogan: När hälsan, smaken och miljön går hand i hand​​​​​​
Varumärkesbeskrivning: En välsmakande dryck som är ett bra alternativ för mjölkälskaren och ett perfekt val för den hälsosamma konsumenten som gärna undviker animaliska livsmedel men fortfarande inte vill gå miste om bra proteinkällor. Den miljövänliga 1,5 liters förpackningen innehåller en nedbrytbar påse med vakuumfunktion och kran i botten som gör det enkelt att hälla upp drycken samt gör den extra hållbar. Den smarta designen gör förpackningen lätt att bära, enkel att återvinna och optimerar logistiken för transporten.
Målgrupp: Konsumenter som är öppna för nya idéer, testar gärna nya livsmedel som kommer ut på marknaden och som väljer livsmedel ur ett miljöperspektiv. Konsumenter som har ett hälsosamt tänkt och anser att det är viktigt med näringsrika livsmedel. Även konsumenter som väljer icke animaliska livsmedel av olika själ, men fortfarande inte vill gå miste om mjölksmaken.
Enheter: Annons i tidningen Buffé, 2 affischer, rollup, flöde och story på Instagram, sida på Facebook, rabattkupong, hemsida.  
Programvara: InDesign, Photoshop och Illustrator.  
Sidans upplägg: Nedan visas skisser, förpackningen inplano, 2 affischer, flöde och story från Instagram, annons i Buffé och hemsida. Resterande enheter kan ses i kommunikationsplanen.
upp till toppen