Om

En kreativ och engagerad grafisk formgivare som inte tvekar när utmaningar ges. En riktig teamplayer som tycker om högt tempo samtidigt som hennes öga för detaljer gör att projekten drivs framåt med noggrannhet.

Med ett stort driv, en stark vilja och modet att välja det okända, där du är ovetandes om vad slutdestinationen blir. Men en sak känner du, du har tagit ett steg närmre dina drömmar…Mitt namn är Sanna Andersson, backpackern som för några år sedan flyttade tillbaka till Sverige efter att ha arbetat utomlands under många år. Och här är jag nu, några år senare med en kandidatexamen i Informatik och anställning på nordens ledande IT- och techbolag Consid. Min roll på Consid är UX- och UI-designer och jag trivs som fisken i vattnet. Tänk att få utlopp av sin kreativitet samtidigt som man får vara den ultimata problemlösaren i navet mellan kundens önskemål, projektledarens tid och budjet, systemens ramar, tillgänglighetens riktlinjer och plattformarnas begränsningar och möjligheter. Att där, i mitten av allt detta få tillbringa sin tid och tankar, att få skapa och utforma en produkt eller tjänst med målet att nå den bästa användarupplevelsen.

Jag mår bra att vara kreativ och har alltid haft förmågan att uttrycka mig visuellt. Med min passion för grafisk formgivning, idéskapande och kommunikation känner jag att jag hamnat rätt. Den grafiska branschen passar mig utmärkt där jag strävar efter professionalism och är alltid positiv till utmaningar. Branschen utvecklas ständigt och den strömmen måste vi följa för att kunna nå nya höjder.

Efter många år i restaurangbranschen har jag lärt mig att kunna hantera, läsa av och arbeta med olika sorters människor och det är en styrka jag alltid bär med mig. Likaså har servicebranschen lärt mig att arbeta effektivt och vara professionell även när stressen är ett faktum. Jag är en livsnjutare som alltid strävar efter god livskvalitet. På fritiden kan ni hitta mig löparspåret, på yogamattan eller på gymmet då träning och hälsa är ett stort intresse. Mat och dryck är också ett intresse som ligger mig varmt om hjärtat. För att koppla av tar jag gärna fram gitarren och spelar en liten trudelutt. Även munspelet åker fram då och då, men inte alltför ofta för att behålla grannfriden;)

Mitt driv och engagemang har jag stor nytta av i arbetslivet. Jag är prestigelös och en riktig teamplayer som tycker om högt tempo där min positiva inställning och motivation ofta smittar av sig på folk runt omkring mig. Jag är en person som tar ansvar för att mina arbetsuppgifter genomförs på bästa sätt om det så är i grupp eller på egen hand, fokuserar på lösningar och vänder hinder till möjligheter.

Vill du veta mer om mig, tveka inte att höra av dig!

Allt gott
Sanna


Sammanfattad kompetens

  • Grafisk formgivning för digitala och tryckta medier
  • Fotografi och bildkomposition
  • Kollaborativ design
  • Typografi och layout
  • UX- och UI design
  • Visuell design
  • Interaktionsdesign
  • Användbarhet / Användarvänlighet
  • Tillgänglighet

Anställningar

2020 –
Consid S5
UX-Designer/ Grafisk formgivare

2018 – 2020
Ljungby Kommun (deltid)
Receptionist

2013 – 2017
Fursetgruppen
Servitör

2011 – 2013
Paperbark Camp, NSW
Servitör/ Hovmästare

2010 – 2011
C Restaurant, WA
Servitör

2002 – 2007
JOMA Grafisk produktion (deltid)
Nuvarande Åtta45 Tryckeri AB Produktionsmedarbetare


Utbildningar

Kandidatexamen i informatik
Grafisk design för digitala och tryckta medier, 180 hp.
Högskolan Dalarna

Media och kommunikationsvetenskap
7,5 hp.
Halmstad högskola

Kurs – Adobe CC
Utbildning av programvarorna:
Illustrator, Indesign och Photoshop
IGM AS, studier, kurs og konferanser innen digitale medier

Konstutbildning
Konstvetenskap samt praktiskt utövande av olika konsttekniker
Markaryds folkhögskola, Halmstad

Kontakt

Sanna Andersson
Telefon: 073 382 27 50
Mail: sanna.ebba.andersson@gmail.com